A jövőből jött lány

Ausztrál ifjusági sci-fi sorozat (1991)

Régi sorozatok

2008.02.08. 22:43 AlanasCapsule

FORRÁSOLDAL CÍME: http://blog.stfw.hu/?page=BlogDetails&id=56

A hegy gyomrában

IMDB Wikipédia
A hegy gyomrában Theo és Rachel ikrek, akik egy nyári vakáció során, a Kráter-tó partjánál összefutnak néhány gonosz földönkívülivel és egy különös öregúrral, akit Mr. Jones-nak hívnak. A meglehetősen furcsa Wilbeforce családról ugyanis kiderül, hogy nem azért furikáznak halottaskocsival, mert jól menő temetkezési vállalkozók, hanem mert undorító nyálkás szörnyek, akik a Föld elfoglalására játszanak, és a víz alatt közlekednek legszívesebben. A két ikerpár közti misztikus kapcsolat és két, ettől az erőtől piros és kék színben pompázó kavics tudja csak a szörnyű, föld alatti járatokban nyugvó űrféreg felébresztését célzó ördögi tervet megakadályozni.

 

 

A jövőből jött lány

IMDB Wikipédia

A jövőből jött lányAlana i.sz. 3000 körül él, amikor is feltalálják az időgépet. Ezzel a tudósok célja egy 2500-ban bekövetkezett, meglehetősen tragikus történelmi esemény részleteinek kiderítése, ám amikor a múltból visszatérnek, egy 2500-as évjáratú, rossz útra tért katona, Silverthorn kíséri el őket. Alanát túszul ejti, és az 1990-es évekbe rabolja el, ahol Alana megszökik, és egy punk tinédzser fogadja be, Silverthorn pedig a lottószámok ismeretében milliomos lesz, és az ikozaéder alakú időgép megjavításán fáradozik. Ez annál is inkább érdeke, mivel fogytán a betegségét enyhítő gyógyszer, és 1990-ben a legprofibb magándoktorok sem tudják reprodukálni. Alana a saját idejébe próbál visszajutni, ám ez sem könnyű feladat, mert hiába lebegtet tárgyakat tansducer nevű fejpántjával, hiába beszélget P.J. nevű karkötőjével, hiába ért jobban a genetikához és az agysebészethez, mint a legprofibb sebészprofesszorok, csak kevesen hiszik el neki, hogy tényleg a jövőből jött. A jövőben egyébként zöld a fű, és mindenki fehér ruhában jár mindenhova - gyalog.

Megnyitás Youtube-on

Kalóz Jack 100 élete

IMDB Wikipédia
Kalóz Jack 100 élete


















Kalóz Jack a Karib-tenger réme, míg szelleme a XX. századba nem kerül, hogy 100 ártatlan életét megmentve megmeneküljön a Pokoltól. Ebben leginkább a morgonc nevű furcsa, repkedő élőlények próbálják meggátolni, akiket szerencsére be tud zárni egy porszívószerű ketyerével. A vasárnap délutánonként jelentkező "Walt Disney bemutatja" sorozatból emlékezhetünk a történetre.

 

Szupernagyi

IMDB Wikipédia
Az angolul Supergran címen futó sorozatról a neten csak minimális információ jut eszembe, hiába olvasok. Egy skótszoknyás idős bácsi és egy biciklin tekerő, szuper képességekkel rendelkező öreg néni ugrik be, de több nem.

Ausztrál Expressz

IMDB Port.hu
Ausztrál Expressz Idézet az RPG.hu fórumjáról: "Helyi körszakállas és szökött fegyenc haverja két szőke menyecske, és két Amerikából átruccant cowboy segítségével próbálja fenntartani a postakocsi-szolgálatot, miközben folyton ki kell menteniük a bajból egy Sam nevű kiskölyköt, és a nagyon fiatal, szeplős-pattanásos Nicole Kidmant!" Szintén Walt Disney mutatta be.

Dempsey és Makepeace


IMDB Wikipédia
A jenki nyomozó és a szőke angol nyomozónő kalandjai, nem is tudom, ez volt-e a jobb, vagy a T.J. Hooker.
Megnyitás Youtube-on

T.J. Hooker

IMDB Wikipédia
Nem is volt gyerek, aki a hipergagyi nyomozós sorozaton nem függött igazán.
Megnyitás Youtube-on

Elsüllyedt világok

IMDB Wikipédia
Elsüllyedt világok




















Spartakus (így), Arkana, Rebeca, Bob és a két sárga nemtommi, akik mindig táncolnak, elindulnak a teknős formájú, Shag-shag névre hallgató űrhajón, hogy Árkádia mesterséges napját meggyógyítsák. A gonosz kalózok azonban mindent megtesznek, hogy az értékes Shag-shagot megkaparintsák, és ettől megannyi kudarc közepette sem hajlandóak eltérni. A rajzfilmsorozat Vladimir Cosma által komponált főcímzenéje a rendkívül ravaszul elhelyezett H-moll miatt egy egész generáció lelki fejlődésére volt hatással. És persze az nem is tudja, miről beszél, aki e rajzfilm kapcsán elfelejti megemlíteni a Kalózdalt.

Gemini factor

IMDB
Ebből is csak annyit tudok, hogy hallottam már a címét. Az IMDB szerint itt is egy ikerpár a főszereplő, akiknek jin-jangot formázó gyűrűjük van. Biztos.

Nehéz napok egy Föld nevű bolygón

IMDB Wikipédia Port.hu
Jesse, a szuperképességekkel megáldott űrkatona a Föld nevű bolygóra kerül száműzetésre, ahol nem kevés beilleszkedési problémával találja magát szemben. Szerencsére a kis sárga repkedő tévégolyója mindenhova elkíséri, és ellátja instrukciókkal a földi életet illetően. Szintén Walt Disney.
Megnyitás Youtube-on

8 komment

Címkék: sorozatok régi

A bejegyzés trackback címe:

https://ajovoboljottlany.blog.hu/api/trackback/id/tr50331869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

g101 2008.07.02. 03:35:21

Jó kis blog, nem is hittem volna, hogy valaki foglalkozik még ezekkel a sorikkal. Azt hittem már, hogy magyarul van meg a Girl from tomorrow, de látom csak angol. Nekem is megvan, nagyon bírom ezt a sorit, hasonlóképpen mint a Spellbinder-t, amit itthon Mágusok címen adtak. Mégegyszer gratula a bloghoz. :)

AlanasCapsule 2008.08.23. 23:01:19

Köszi szépen. Tulajdonképpen ez az oldal csak egy portál képszítői dolgozat termke ként jött létre, egyébként nekem is nagy kedvencem volt ez a sorozat és persze sok más is abból az időböl.

vidikid 2008.09.11. 23:02:21

szeretnék én is gratulálni az oldalhoz .még gyerek koromban láttam a jövőből jött lány című sorozatot már akkor is nagyon tetszett akkor a magyar 1-en vetitették.most hogy megnéztem ismét (kár hogy csak angolul van)ugyanannyira élveztem remélem hogy magyarul is meglessz majd a közeljövőben mégegyszer köszi

AlanasCapsule 2008.09.20. 16:10:02

THX. Azaz kösz. Ezt is a youtube -on találtam, sajnos csak angolul, eredeti nyelven. Ha valakinek vannak régi sorozatok, az feltehetné őket a data.hu-ra. THX még egyszer.

niamano · http://www.hibiscusforrest.com 2008.11.07. 17:58:53

Melyik volt az a sztori, amiben egy borzas világosa barna kutya volt? Nekem mindenáron a Jesse ugrik be, együtt vetíthették? Nem emlékszem!! De Kalóz Jack, és a Szupernagyi!!! Imádtam! Csak azért nem merném megnézni, nehogy csalódjak bennük most :) Az idő szépít, -én meg felnőttem. Na megyek letölteni őket!! ;)

(Köszi, köszi, köszi!! Nagyon szép estét okoztál!!)

Domino986 2012.01.18. 19:26:39

Sziasztok a Kalóz Jack 100 élete című sorozat felkutatásában szeretném kérni a segítségeteket :)

Elnar 2013.10.30. 22:05:16

Gemini faktor.
Még most is kiráz tőle a hideg. Imádtam. Nem nagyon maradt meg a sztori csak az hogy a Föld két túlsó végén él egy fiú meg egy lány egy Yin-Yang gyűrű egy-egy felével, meg valami rejtélyes módon megállt toronyóra is van a képben.
A másik ami azt hiszem ez után ment pár évvel A Vándor. Egy testvérpár egy-egy varázskarddal, /a markolatában egy nagy narancssárga kővel/ és az egyik jó volt a másik meg gonosz.

MP33PORTAL · http://downlinkz.com 2020.02.06. 17:28:04

Régi szép idők :) Már 2008-ban is retró volt, hátmég 2020-ban :)
süti beállítások módosítása